Εταιρικό Προφίλ


Η εταιρία "Γ. Γεωργίου – Γ. Μπακάλμπασης" ξεκίνησε την δραστηριότητά της στον τομέα κατασκευής και μελέτης τεχνικών έργων το 1951. Λόγω της δυναμικής της εξέλιξης στην πρώτη δεκαετία της λειτουργίας της κρίθηκε σκόπιμη η μετατροπή της σε Α.Ε, τον Φεβρουάριο του 1962.

Παράλληλα με την μεγάλη δραστηριότητα που ανέπτυξε στον τομέα του κλιματισμού ως αντιπρόσωπος της Westinghouse, κατασκεύασε πληθώρα οικοδομών και σύνθετων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.  Ασχολήθηκε με την κατασκευή Ιδιωτικών και Δημοσίων έργων, καθώς και με ειδικές κατασκευές των μεγαλύτερων Τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Η δυνατότητα των συνεργατών της να χειρίζονται άπταιστα όλες τις κύριες γλώσσες της Ε.Ε και η μακροχρόνια παραμονή και απασχόλησή τους σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και των Η.Π.Α, εξασφαλίζουν την σύζευξη των ποιοτικών απαιτήσεων που είναι δεδομένες εκεί, με τις συνθήκες και τις ιδιορρυθμίες που παρουσιάζει η Ελληνική αγορά. Το επιτελείο της, το οποίο εκτός από διπλωματούχους μηχανικούς και άλλους τεχνικούς περιλαμβάνει νομικούς, και οικονομολόγους, καλύπτει το σύνολο των απαιτήσεων ακόμη και των πιο σύνθετων έργων.

Από το 1986, που τα ενδιαφέροντα της Α.Ε, έχουν επικεντρωθεί στην διοίκηση μεγάλων τεχνικών έργων (project management) με τις πλέον μοντέρνες μεθόδους, έχει συμμετάσχει, εκτός των άλλων, στην κοινοπραξία του "Tεχνικού Υπευθύνου" για την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην αναδιαμόρφωση της Εθνικής Πινακοθήκης, στην ανέγερση του κεντρικού καταστήματος της Bayerische Vereinsbank στο Κολωνάκι και στην παραλαβή των εξειδικευμένων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Ηλιακού Χωριού στη Λυκόβρυση, χωρίς βέβαια να διακόψει και τις αρχικές, τεχνικές της δραστηριότητες.

Από το 1996 συνεργάζεται στενά με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Πρόεδρος του οποίου είναι η κ. Βιργινία Τσουδερού, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών.

Διηύθυνε το έργο της μετατροπής μίας Καπναποθήκης στην Ξάνθη σε σχολή Παραδοσιακών και Σύγχρονων Θρακικών Τεχνών, ενω τώρα επιμελείται της μετασκευής της μεγαλύτερης Καπναποθήκης των Βαλκανίων, που βρίσκεται στην Ξάνθη, για λογαριασμό του πιο πάνω αναφερόμενου ιδρύματος.

 

 

Ισολογισμός έτους 2014